1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При проверки на служители от ИАГ са констатирани редица нарушения

При проверки на служители от ИАГ са констатирани редица нарушения

За месец ноември 2014 г. горските инспектори от РДГ – Русе, са съставили 36 акта

64 бр. проверки са извършили горските служители на Регионална дирекция по горите – Ловеч. Проверени са общо 18 превозни средства (МПС и каруци) транспортиращи дървесина, 16 складове и цехове за преработка и търговия с дървесина,  7 сечища, риболовци, както и физически лица за законния произход на съхраняваната от тях дървесина.

За проверките са съставени 5 констативни протокола както и  2 АУАН за съхранение на дърва за отопление. Задържани са един автомобил и превозваните с него 1,5 кубика дърва за огрев.

При съвместна акция на служители от Регионална дирекция по горите, ТП Държавно горско стопанство и ОД на МВР в Стара Загора са открити пет каруци в  местността „Кара севрия” край града, превозващи незаконно добита дървесина. Нарушителите са избягали и се издирват от полицията. Задържани са каруците, петте коня, два бензиномоторни триона и 4,5 куб. м дърва за огрев.

Само за месец ноември 2014 г. горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Русе, са съставили 36 броя актове за установяване на административни нарушения по Закона за горите. Установените нарушения са за транспортиране без превозен билет, немаркирана с контролна горска марка дървесина, както и съхранение на незаконно добита дървесина. 989 проверки са направили горските служители от РДГ Русе, съвместно с държавните горски стопанства в района и РУ „Полиция”. Задържани са 20 куб. м. дървесина, 3 МПС и две каруци. 
 
6 акта по Закона за горите са съставили горски инсперктори на територията на Регионална дирекция по горите – Берковица при направена проверка на 3 декември 2014 г. Задържани са 8 куб. м. дърва за огрев, 4 каруци, 3 коня и две безмоторни резачки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.