1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При проверки на язовирите “Александър Стамболийски”, “Малко Шарково” и река Дунав са иззети 1000 метра бракониерски мрежи

При проверки на язовирите “Александър Стамболийски”, “Малко Шарково” и река Дунав са иззети 1000 метра бракониерски мрежи

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Общо 1000 метра бракониерски мрежи и 12 бр. лави кърмаци са иззети при проверки по река Дунав и язовирите “Малко Шарково” и “Александър Стамболийски” от инспектори на ИАРА Велико Търново, Плевен, Габрово и Ямбол.

Инспектори на ИАРА Габрово и горска стража на “Северноцентрално държавно предприятие” са извършили проверка по вода и суша на язовир “Ал.Стамболийски”. В хода на проверката по вода в местностите “Дарданелите” и “Жълтата пръст” са извадени близо 600 метра бракониерски хрилни. Уловената в тях риба /бяла риба и каракуда/ е върната обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА  Ямбол са извършили нощна проверка по вода на язовир “Малко Шарково”. При обхода на водоема в Горскополянски ръкав са открити заложени във водата мрежи. Извадени са 3 бр. мрежи тип “сетка” с обща дължина 250 метра. Те са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили проверка по река Дунав. В участъка между островите “Вардим” и “Гъска” са открити и извадени от водата 4 бр. лави кърмаци с по 80 куки. В района между остров Вардим и лодкостоянка Чамурлука, инспекторите са  открили и 2 бр. бракониерски хрилни мрежи, поставени в работно положение с обща дължина 100 метра. Уредите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспектори от ИАРА Плевен също са извършили проверка по река Дунав. При р. км 562 срещу лодкостоянката над завод “Свилоза” са установени в работно положение във водата 8 бр. лави кърмаци и рибарска мрежа с дължина 30/50 метра. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестни нарушители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.