1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Продават на търг конфискувани бракониерски автомобили

Продават на търг конфискувани бракониерски автомобили

Отчетени са и два случая на незаконна сеч на орехови дървета

Автомобил с габровска регистрация и ловна пушка са задържали от началото на годината служителите на габровското горско стопанство. Те са съставили и четири акта за нарушения по закона за горите, съобщи директорът на стопанството Антоанет Антонов, предаде радио ''Фокус''.

От началото на 2010г. са съставени и шест акта по Закона за лова за извършен незаконен лов на дива свиня от организирани ловци. Те са излезли на излет с бележка за вреден дивеч, а са стреляли по дива свиня, при това в друг район. За нарушението може да им бъде издадено наказателно постановление за 2000 лева санкция, каза Антонов и допълни, че предстои заседание на комисията по ловното стопанство по този повод. Освен това, че горското стопанство издава наказателно постановление, на нарушителите може да бъде спряна заверката на билета за известен период. Отделно от това, местното ловно дружество ще решава как да накаже своите членове.

Отчетени са и два случая на незаконна сеч на орехови дървета. Заловен е бус с орехови трупи на територията на стопанството. В Южна България има още един заловен габровски автомобил, превозвал орехи с фалшиви билет и марка на трупите. Води се разследване.
През последната година служителите на горското стопанство са задържали над десет автомобила, с които е извършвано бракониерство. Миналата година са конфискувани два автомобила. Те, заедно с иззетата дървесина, престояват в двора на стопанството. Ценната дървесина се предлага на търг, а за дървата за огрев се иска разрешение за използване в котелното на горското. В средата на месеца ще бъде обявен търг за продажбата на конфискуваните превозни средства, свързани с нарушения, по които съдебните дела са приключили.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.