1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Протест на рибари пред МЗХ

Протест на рибари пред МЗХ

Митингът е насрочен за следващата сряда - 15 юни

Протест в София ще организират членовете на Рибарска кооперация „Чайка 2003". Митингът е насрочен за следващата сряда - 15 юни, от 10:00 до 12:00 часа и ще бъде пред сградата на Министерството на земеделието и храните, съобщи Днес+.

Чрез протеста си рибарите искат да уведомят министър Найденов за предприетите от община Варна действия по премахване на постройките им, за което липсва обективно правно основание.

"Основните ни искания са свързани с извършваните системни незаконосъобразни действия по премахване на постройките, въз основа на незаконосъобразни заповеди, издадени от кмета на община Варна - Кирил Йорданов. От друга страна се надяваме на добрата Ви воля за намиране на законова възможност в продължение изпълнение на поетите преди изборите ангажименти, лично от министъра на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов, за уреждане статута на рибарските селища", пише в уведомителното писмо, което рибарите изпратиха до министър Мирослав Найденов, в качеството му на принципал на терена в местността "Орехчето", върху който е изградено рибарското селище.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.