1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проведе се традиционното залесяване на Изпълнителна агенция по горите по повод празника на лесовъдската колегия – Седмица на гората

Проведе се традиционното залесяване на Изпълнителна агенция по горите по повод празника на лесовъдската колегия – Седмица на гората

Беше извършено почистване и почвоподготовка на терена

Днес се проведе традиционното залесяване на Изпълнителна агенция по горите по повод празника на лесовъдската колегия – Седмица на гората.

Ръководството на Изпълнителна агенция по горите, повече от 130 служители от Агенцията и Министерство на земеделието и храните, Държавно горско стопанство – София, преподаватели и студенти от Лесотехнически университет, представители на Българско дружество за защита на птиците, деца от СДОХЗ с техните родители и учители, журналисти се включиха във възстановяването на изсъхнала гора в землището на с. Локорско, на територията на Югозападно държавно предприятие. Увреждането е било причинено от корояд и е проведена санитарна сеч.

Преди започване на предвидените дейности директорът на ДГС – София инж. Цветан Динев проведе подробен инструктаж, като наблегна на безопасността при работа.  Беше извършено почистване и почвоподготовка на терена. Върху подготвената от участниците в мероприятието площ бяха залесени 750 контейнерни фиданки от цер. Използваният дървесен вид е устойчив и подходящ за това месторастене.

Най-малките залесители се запознаха с природата чрез игри по методите на горската педагогика и за спомен получиха подаръци от изпълнителния директор на ИАГ инж. Стоян Тошев и ДГС - София.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.