1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проверени са над 70 любители риболовци по реките Дунав, Искър и Вит

Проверени са над 70 любители риболовци по реките Дунав, Искър и Вит

Съставени са 4 акта на лица за нарушения на ЗРА

Проверени са над 70 любители риболовци по реките Дунав, Искър и Вит от инспектори на ИАРА Плевен и Монтана. Съставени са 4 акта на лица за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/ и са иззети 150 метра бракониерски мрежи.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки по реките Искър, Дунав и Вит. Проверени са над 32 любители риболовци, като е  установено едно нарушение на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/ за улов на риба със забранен маломерен уред мрежа тип ”Парашут”. На нарушителя е съставен акт, а риболовният уред е иззет. По река Дунав са проверени и 5 риболовни кораба, извършващи стопански риболов,  но нарушения по ЗРА не са констатирани. На р. км. 575 на остров „Магарец“ контролните органи  са открили 3 бр. бракониерски риболовни мрежи с обща дължина 150 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверка на участъци от река Дунав от 738 до 750 р. км. Проверени са 38 лица, извършващи любителски риболов. Съставени са три акта на нарушители за риболов без билети. Риболовните уреди /въдици/ са конфискувани, а уловената риба – сребриста каракуда е върната във водите на реката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.