1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проверяват водните обекти в Ямболско

Проверяват водните обекти в Ямболско

Особено внимание ще се обърне върху контрола за нерегламентирани дейности в заливаемите зони на речните легла извън населените места

Проверки на техническото и експлоатационно състояние на водните обекти и проводимостта на речните русла на територията на област Ямбол предстоят до 10 май. Проверките ще се осъществят от междуведомствена експертна комисия, назначена от областния управител съгласно утвърдените от министъра на вътрешните работи превантивни мерки за недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите през 2011 г.

Комисията ще обследва състоянието и аварийното планиране на язовири, ВиК системи, водоеми и други водни обекти в региона, след което ще изготви констативни протоколи и актове за всеки един от тях. Особено внимание ще се обърне върху контрола за нерегламентирани дейности в заливаемите зони на речните легла извън населените места. Сред задълженията на областния управител е в срок до 25 март да бъдат актуализирани областните планове за защита при бедствия и областните планове за провеждане на спасителни и неотложно-възстановителни работи в частта „Наводнение".

Кметовете на общини имат ангажимент да не допускат нерегламентирани дейности в заливаемите зони на водните обекти в рамките на населените места и да предприемат нужните действия за поддържане проводимостта на речните легла, мостовите съоръжения и канализационните системи в границите на селищата. Общинските отчети за хода на изпълнението на тези мерки следва да се представят на областния управител в срок до 20 април.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.