1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Работна група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море

Работна група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море

Директорът на ИАРА Майдън Сакаджиев ще вземе участие

Изпълнителният директор на ИАРА г-н Майдън Сакаджиев и вторият секретар към постоянното представителство на България в Брюксел г-н Константин Петров ще вземат участие в работната група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море, която ще се проведе в периода 18-21 февруари 2014 г. в Истанбул, Турция.

По време на работната група ще се обсъдят изменението на Споразумението за Генералната комисия по рибарство за Средиземно море /ГКРСМ/, правилника за дейността и финансовите правила.

България е страна по Споразумението за създаването на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море /ГКРСМ/. Основна цел на организацията е подпомагане развитието, съхранението, рационалното управление и използване на живите морски ресурси на Средиземно и Черно море. Страната ни членува ефективно в организацията и има възможност да реализира произтичащите от това функции, като участие в научни и технически проекти, форуми, семинари и обмен на информация, както и да упражнява правото си на глас при вземането на решения на сесиите на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море, след предварително съгласуване с Европейската комисия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.