1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ръководството на ИАГ се срещна с главния секретар на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) г-н Ангъс Мидълтън

Ръководството на ИАГ се срещна с главния секретар на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) г-н Ангъс Мидълтън

По време на разговорите беше обсъден опита на България по отношение на управлението и стопанисването на дивеча

Ръководството на Изпълнителната агенция по горите в лицето на инж. Красимир Каменов се срещна с главния секретар на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) господин Ангъс Мидълтън. На срещата присъстваха още инж. Юлиян Русев, началник отдел „Лов и опазване на дивеча” в ИАГ, председателят на УС на Националното-ловно рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" (НЛРС-СЛРБ), инж. Иван Петков и главният секретар на сдружението Григор Гогов.

По време на разговорите беше обсъден опита на България по отношение на управлението и стопанисването на дивеча. Инж. Красимир Каменов запозна Ангъс Мидълтън със състоянието на ловното стопанство в страната и с основните моменти в прилагането на нормативната уредба. Той акцентира и върху изготвяната в момента стратегия за развитие на ловното стопанство в България, след което ще бъде предложена и на обществено обсъждане. Беше подчертано и доброто взаимодействие и конструктивен диалог, воден между Изпълнителната агенция по горите и Националното-ловно рибарско сдружение. Ангъс Мидълтън изрази задоволството си, че ловната организация в България има в лицето на държавата партньор по въпросите, касаещи лова. Той подчерта и фактът, че са намерени механизми, с които ловците да участват активно в управлението на ловното стопанство, стопанисването и опазването на дивеча в България. Инж. Иван Петков даде примери за успешно прилагане на чуждестранния опит по отношение изпълнението на европейски проекти в областта на лова, по които страната ни е партньор. 

Гостът е на визита у нас по покана на Националното-ловно рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" (НЛРС-СЛРБ) по повод 115 години от основаването му и ще вземе участие в конференцията на тема "Дребният дивеч  - днес и утре", която се организира на 07 февруари 2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.