1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ръководството на ИАГ се срещна със собственици и представители на фирми, страни по договорите за съвместна дейност с ДП, ДЛС

Ръководството на ИАГ се срещна със собственици и представители на фирми, страни по договорите за съвместна дейност с ДП, ДЛС

Обединяване на ловната общност и приемане на Концепция за развитието на ловното стопанство в България; проучване на опита на европейски страни -  водещи ловни дестинации; обсъждане на правните отношения при всеки един от договорите за съвместна дейност и конструктивен диалог между Изпълнителна агенция по горите, държавните предприятия и юридическите лица, страни по договорите, за повишаване на ефективността на управление на ловните стопанства от стопанска и икономическа гледна точка – това са част от предложенията на проведената среща на ръководството на ИАГ със собственици и представители на фирми, страни по договорите за съвместна дейност с държавните предприятия, държавните ловни стопанства.

среща ИАГ

В срещата взеха участие представители на „Био Майнинг” АД,  „Геотехмин” ООД, „Пътинженерингстрой" ЕООД, „Стандарт хънт” ЕАД, "Юпитер метал" ООД, Българска ловна асоциация, директори на държавни предприятия и държавни ловни стопанства.

Ръководството и експерти на ИАГ извършиха и проверка в ТП „Държавно ловно стопанство Тракия” на изпълнението на заложените дейности през 2020 – 2021 г. по договорите за съвместна дейност с „ТИТ – Тихомир Трендафилов” ЕООД.

Проверени бяха документално плана за ползване, разрешителните за отстрел, отчетените приходи и разходи, а на терен ловностопански съоръжения, дивечови ниви, разработването и поддържането на фуражните бази. Констатирани са пропуски при изпълнение на финансовите задължения от двете страни по договора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.