1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ръководството на ИАРА ще участва в кръгла маса за реформата на Общата рибарска политика на ЕС

Ръководството на ИАРА ще участва в кръгла маса за реформата на Общата рибарска политика на ЕС

Тя ще се проведе на 22 март от 13.00 ч. на кораба на Грийнпийс „Arctic Sunrise”, който ще акостира на Морска гара Варна

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов, зам.-директорите на агенцията и експерти ще вземат участие в организираната от Грийнпийс кръгла маса на тема „Устойчиво рибарство и реформата на Общата рибарска политика на ЕС”.

Кръглата маса ще се проведе на 22 март от 13.00 ч. на кораба на Грийнпийс „Arctic Sunrise”, който ще акостира на Морска гара Варна. Участие в срещата ще вземат браншови организации от сектор “Рибарство”, учени и рибари от района на Варна, Шабла, Каварна и Балчик. На срещата ще бъдат обсъдени Общата рибарска политика на ЕС, дребномащабния и крайбрежен риболов, както и актуални проблеми на бранша.

За инициативата на Грийнпийс

Легендарният кораб на „Грийнпийс” Arctic Sunrise ще пристигне на Морска гара Варна на 22 март. Корабът, известен с кампанията за спасяването на Арктика, е на обиколка из 9 европейски страни с цел подкрепа за устойчивото рибарство. Той ще остане във Варна до 24 март. В момента в институциите на ЕС се разглежда Общата рибарска политика – регламент, който се реформира само веднъж на 10 години. Целта на еко организацията е новият регламент да подкрепя рибарски методи, които не разрушават морската среда, както и да бъде даден приоритет на крайбрежните рибари с ниско въздействие върху рибните запаси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.