1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. РДГ-София спря дейността на седем сечища заради нарушения на Закона за горите

РДГ-София спря дейността на седем сечища заради нарушения на Закона за горите

Проверяващите са съставили десет акта за установените нарушения

Спряна е дейността на седем сечища и са обезсилени позволителните за сеч след извършени 73 проверки в обекти за добив на дървесина през изминалата седмица. Нарушенията са констатирани от екипи на Регионална дирекция на горите – София в горски територии: държавна, общинска и частна собственост, в землищата на селата: Алино, Доспей и Говедарци, общ. Самоков, Стамболово, общ. Ихтиман, Литаково, общ. Ботевград, Буново, общ. Мирково, Калотина, общ. Драгоман,  Смолско, общ. Мирково и градовете Годеч, Костинброд и Сливница. 

сечища-иаг

Проверяващите са съставили десет акта за установените нарушения. 

Със заповед на директора на РДГ – София е обезсилено позволително за сеч за частна горска територия в землището на с. Говедарци за сеч на немаркирани дървета. Съставен е акт на лицензирания лесовъд, получил позволителното. 

Спряна е дейността в сечище, в държавна горска територия в землището на гр. Годеч, където е  констатирана сеч на 29 немаркирани дървета от черен бор. 

Прекратени са дейностите в други три подотдела в териториалния обхват на ДГС Годеч и са обезсилени позволителните за сеч за два подотдела в обхват на ДГС Ботевград за провеждане на сечи, неотговарящи на предвидените в позволителните. 

През изминалата седмица служителите от Регионална дирекция по горите - София са установили незаконно отсечена дървесина с общ размер на 360 плътни куб. м., по-голямата част от която (255 плътни куб. м) в частна горска територия в землището на с. Алино, общ. Самоков. Работата по случая продължава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.