1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Регионална дирекция по горите - Пловдив с незабавна реакция след сигнал за незаконна сеч, нарушителят е задържан

Регионална дирекция по горите - Пловдив с незабавна реакция след сигнал за незаконна сеч, нарушителят е задържан

Преписката е изпратена в Районна прокуратура – Пловдив

Горски служители на Регионална дирекция по горите – Пловдив, съвместно с полицаи от РУ на МВР – гр. Стамболийски задържаха нарушител след сигнал за незаконна сеч. Екипите реагирали незабавно на информация за товарене на незаконна дървесина в лек автомобил, в резерват „Изгорялото гюне” над гр. Кричим.

Съвместно с органите на МВР в късните часове на вчерашния ден, служителите установили извършителя на нарушението. При извършената проверка в дома му, е констатирано съхранение на незаконна дървесина. Съставен е акт за установеното нарушение.

Преписката  е  изпратена в Районна прокуратура – Пловдив. За случая е уведомена и РИОСВ - гр. Пловдив за предприемане на действия по компетентност и от тяхна страна.  При днешната проверка на терен в присъствието на извършителя е установено, че незаконната дървесина не е от защитената територия.

Апелираме към всички граждани своевременно да бъдат подавани сигнали на тел. 112 в случай, че имат данни и информация или станат свидетели на извършване на незаконни посегателства в горските територии.

Повече от 6000 проверки са извършени от страна на Регионалната дирекция по горите – Пловдив от началото на годината. Съставени са 123 акта за установени нарушения на Закона за горите като се разчита изключително на превантивната дейност и непрекъснато присъствие на екипите на РДГ на терен, коментират от дирекцията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.