Регистрацията на рибарите като юридически лица се отлага с една година

Тези, които ще участват в улова на квoтирани видове риба /калкан и цаца/, задължително ще трябва да се регистрират до януари 2013 г.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, директорът на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури д-р Драгомир Господинов и кметът на Бургас г-н Димитър Николов направиха оглед на сградата, в която ще бъде изместена Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/.

"За ремонт и обзавеждане на сградата по първоначална преценка ще са необходими около 1 млн. лв.", заяви министър Найденов.  Средствата ще трябва да се заложат в бюджета за следващата година, като сега експертите на ИАРА ще изготвят икономическа обосновка и финансови разчети. Реалното преместване на ИАРА ще се случи догодина, като първо в Бургас ще дойде Контролния блок.

Вчера, 18 октомври, министър Найденов, директорът на ИАРА и кметовете на Приморско и Созопол се срещнаха с рибари от региона. Министър Найденов съобщи, че с една година се отлага регистрацията на рибарите като юридически лица. Тези, които обаче ще участват в улова на квoтирани видове риба /калкан и цаца/, задължително ще трябва да се регистрират до януари 2013 г., уточни директорът на ИАРА д-р Господинов.

На срещата бяха обсъдени и проектите за рибарските пристанища в Созопол и Сарафово.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.