1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Рекорден брой трофеи от благороден елен на осмото изложение в ДЛС Росица

Рекорден брой трофеи от благороден елен на осмото изложение в ДЛС Росица

Ловните трофеи са израз на качественото състояние на дивеча

За поредна година Северноцентрално държавно предприятие - Габрово и ДЛС Росица са домакини на годишното изложение на ловни трофеи от благороден елен, добити през ловен сезон септември – октомври 2022 г. 

Ловните трофеи са израз на качественото състояние на дивеча. Те са показател за доброто стопанисване на вида, за труда и грижата, които се полагат за развитието и опазването на дивечовите популации. Те са оценка за дейността на ловните водачи. Трофеите не са самоцел, а тези изложения са основа за извършване на анализ на ловностопанската дейност и да се направят съответните изводи, каза инж. Стоян Тошев - изпълнителен директор на ИАГ, който откри събитието.

На изложението бяха представени 74 трофея, добити през ловен сезон 2022 на територията на 20 ловни стопанства и дивечовъдни участъци. 65 от тях са носители на медали. Трофеят с най-голяма възраст на индивида – 16 години, е добит на територията на Държавното ловно стопанство „Росица", а най-впечатляващият трофей е от дивечовъден участък "Алеково" Той е оценен с 244.23 CIC.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.