1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Рибари излизат на протест във Варна

Рибари излизат на протест във Варна

Земята, на която е разположено рибарското селище, е на Министерство на земеделието

Членове на Рибарска кооперация "Чайка 2003" ще протестират в 11 часа пред сградата на Областната управа във Варна. Основните им искания са свързани с премахването на рибарските им постройки в местността "Орехчето". Според рибарите заповедите за събаряне, издадени от варненския кмет, са незаконосъобразни.

Губернаторът Данчо Симеонов в понеделник обяви, че неговата администрация няма отношение към проблема с отстраняването на постройки в местността. Областна управа не издава разрешения за изграждане, нито премахва обекти. Правомощия  да решава въпроса със законността на строителството в "Орехчето" има кметът на Варна, обясни областният управител.

Той уточни, че земята, на която е разположено рибарското селище, е на Министерство на земеделието. Преди време са започнали процедури по заменки, които обаче са били прекратени и промяна в собствеността няма. Преди няколко месеца областният управител се е срещал с представители на Инициативния комитет на Рибарската кооперация, на които е обяснил същото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.