1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Рибарите от Кранево отчитат загуби заради свлачището в местността "Екрене"

Рибарите от Кранево отчитат загуби заради свлачището в местността "Екрене"

На десетки хиляди левове изчисляват щетите си

На десетки хиляди левове изчисляват щетите си рибарите заради свлачището в местността "Екрене" близо до Кранево. За да се нормализира работата им донякъде, всичко е за тяхна сметка, съобщава БНТ.

С риск за живота си рибарите останаха на мястото денонощия, за да пазят имуществото си. Пътят до рибарското селище беше блокиран от десетки кубически метра пръст. За да не ги окрадат, мъжете спяха на разрушената буна.

Най-големи са загубите на Георги Шидоров. От шест години работи тук. Дава хляб на още няколко души. Обслужват талян, който по думите му струва около 30 хиляди лева. След като плаща 950 лева, фадромът прокарва път до фургоните, за да може да изнесе мрежите и имуществото си. Ще продължи с ортаците си да обслужва таляна, защото, за да го измести, трябват куп разрешителни. Но разходите му скачат двойно заради разрушената лодкостоянка.

Георги Шидоров е преживял не едно свлачище. Предишният му фургон също е погълнат от земята. Тогава успява да си стъпи на краката и да продължи напред. И сега няма да се откаже и ще се опита да започне отново.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.