1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Риболовът се забранява от 14 април

Риболовът се забранява от 14 април

Забраната по време на размножителния период е в сила до 23 май 2014 г.

Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков от понеделник /14 април 2014 г./ се забранява любителският риболов за 40-дневен период. Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти.

Забраната за любителски риболов е от 14 април и ще продължи до 23 май 2014 г., включително и важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове. Началната и крайната дата на забраната /от 14 април до 23 май 2014 г./ важи за всички водни обекти независимо от надморската височина.

Уловът на карагьоз /дунавска скумрия/ в българския участък на река Дунав се забранява от 14 април до 30 април включително.

Уловът на калкан в общностните води на Черно море се забранява през периода от 15 април до 15 юни включително, съгласно Регламент (ЕС) № 24/2014 на Съвета от 10 януари 2014 г.

Уловът на попчета с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта във водите на Черно море се забранява от 15 април до 15 май, включително.

През периода на забраните всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола от инспекторите по „Рибарство и контрол“ от съответните териториални отдели на ИАРА в страната.

За любителите риболовци има оставени свободни водни обекти на територията на страната за осъществяване на риболов. Вижте ги в прикачения файл...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.