1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. С открит урок по лесовъдство РДГ Кюстендил даде старт на инициативите, организирани за Седмица на гората - 2022

С открит урок по лесовъдство РДГ Кюстендил даде старт на инициативите, организирани за Седмица на гората - 2022

Снимка:

Събитието бе открито от инж. Димитър Здравков, заместник-директор на РДГ Кюстендил

Експерти от Регионална дирекция по горите - Кюстендил проведоха открит урок по лесовъдство с ученици от девети и десети клас на Професионална гимназия по туризъм „Н. Й. Вапцаров“ гр. Кюстендил. С това мероприятие РДГ Кюстендил даде старт на организираните събития по повод Седмица на гората, 2022 г. Урокът се проведе в местност край с. Полска Скакавица в борова гора,  където в момента се извършва възобновителна сеч. Поканени да присъстват бяха и лесовъди от Държавно горско стопанство - Кюстендил и  община Кюстендил. 

Събитието бе открито от инж. Димитър Здравков, заместник-директор на РДГ Кюстендил, който представи част от лесовъдската дейност, която се извършва в горите, като маркиране и извеждането на възобновителна сеч.

РДГ Кюстендил

Инж. Здравчо Тодоров, директор на РДГ Кюстендил показа по какво се  определя възрастта на едно дърво и какво контролират горските инспектори при проверка на сечище.

РДГ Кюстендил

Учениците се включиха с огромен интерес в практическите занимания и заедно с лесовъдите измерваха диаметър и височина на дървета със специални за това уреди.

За всички присъстващи бяха подготвени фиданки от едролистна липа и предметни награди, осигурени от Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.