1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Съюзът на лесовъдите в България чества своята 110-годишнина

Съюзът на лесовъдите в България чества своята 110-годишнина

Инж. Мирослав Маринов беше удостоен с награда за принос в развитието на Съюза

Изпълнителният директор на ИАГ, инж. Мирослав Маринов взе участие в отбелязването на 110 години от създаването на Съюза на българските лесовъди, което се проведе днес на територията на Учебно-опитно горско стопанство „Юндола“. Той поздрави лесовъдската колегия със знаковата дата и изрази увереност, че организацията ще допринесе още много за активизиране на работата в горите и за утвърждаване на авторитета на лесовъдската колегия. „Има много въпроси, които предстои да бъдат разрешени, свързани с подобряване на условията в горския отрасъл и с развитието на горската политика. Разчитаме на Съюза като проводник на българската лесовъдска мисъл, която пряко или косвено е решаваща за горския отрасъл в нашата страна“, каза инж. Мирослав Маринов по време на тържественото събрание. 

Председателят на СЛБ, проф. Иван Палигоров връчи на инж. Маринов специална награда за принос в развитието на Съюза на лесовъдите в България. 

По-рано днес бяха поднесени венци и цветя на паметника на проф. Асен Биолчев. Доц. Георги Костов запозна присъстващите с дейността на бележития лесовъд и университетски преподавател и с развитието на горското стопанство в региона. 

Гости на събитието бяха президентът и зам. президентът на Съюза на европейските лесовъди, които посетиха създадената през 2006 г. Европейска гора. 

В честванията взеха участие регионалните директори по горите, представители на държавните горски предприятия, преподаватели от Лесотехническия университет, експерти от Изпълнителна агенция по горите. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.