1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Съставени са 5 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА Силистра и Плевен

Съставени са 5 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА Силистра и Плевен

Иззети са общо 300 метра бракониерски мрежи

През почивните дни, инспектори на ИАРА Силистра са хванали двама румънски граждани, извършващи нерегламентиран стопански риболов в българския участък на река Дунав, а инспектори на ИАРА Плевен са проверили над 82 любители риболовци и са съставили 5 акта за нарушения. От проверките са иззети общо 300 метра бракониерски мрежи.

По сигнал на 5.10.2013 г. за извършване на нерегламентиран стопански риболов по река Дунав, инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра съвместно със служители от Гранично полицейско управление гр. Силистра са извършили проверка на речен километър 397.500 (местност Розована) с. Ветрен. Установени са 2 лица – румънски граждани, които извършват стопански риболов в българския участък от река Дунав. Те са осъществили улов на 5 кг риба с един брой немаркирана мрежа с размер на окото 60 мм и дължина 200 метра, като е използвана румънска рибарска лодка “LAGUNA”. Пред контролните органи лицата не са представили Удостоверения за извършване на стопански риболов, както в българския участък на реката, така и в румънския. За констатираните нарушения на румънските граждани са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително и удостоверения. Уредите са им иззети с констативен протокол, а конфискуваният улов ще бъде дарен.  

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки през почивните дни по реките Искър, Дунав и Вид. Проверени са над 82 любители риболовци и са установени 5 нарушения на Закона за рибарството и аквкултурите /ЗРА/. На нарушителите са съставени актове, а риболовните им уреди са иззети. От извършената проверка по река Дунав, в землището на с. Сомовит над устието на река Вит  са намерени 2 бр. бракониерски риболовни мрежи с обща дължина 100 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.