1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Сделки за около 5 млн. лева се очакват на първата сесия на ССБ за продажбата на дървесина

Сделки за около 5 млн. лева се очакват на първата сесия на ССБ за продажбата на дървесина

Снимка:

Министър Найденов откри борсовата търговия

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов присъства на първата сесия на Софийска стокова борса (ССБ) за продажбата на дървесина.

Министърът каза, че този най-прозрачен начин на предлагане на дървесина ще продължи. Това, което говори вчера госпожа Нинова, най-вече е поредният балон. Точно тя да е специалист по антикорупционни практики, тя, която беше изгонена от нейното правителство, мисля, че звучи несериозно.

Очаква се сделките днес да са на стойност около 5 млн. лева. Комисионната, която ние ще платим като държава в лицето на шестте държавни горски предприятия, е по 0.2% или 10 000 лева, съобщи министърът и заяви, че тези комисионни ще бъдат предоставени като дарение на бедстващите региони.

Според Мирослав Найденов е мит, че комисионната ще бъде около 2 млн. лева. По времето на госпожа Нинова комисионните в сделките при горите бяха около 30%. Тези пари са раздавани по нейно време. В момента ние сме регламентирали 0.2% и това е минимумът, на който може да се работи. Ние искаме тук всичко да е ясно, пред очите на цялото общество, така че ще продължим в тази посока, каза министър Найденов.

На сесията присъства и председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.