1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. „Седмица на гората“ на територията на ПП „Персина“

„Седмица на гората“ на територията на ПП „Персина“

Над 400 човека присъстваха на мероприятието и участваха в програмата

„Празника в гората“  в Природен парк „Персина“ беше организиран съвместно от Регионална дирекция по горите гр. Ловеч и Дирекция на ПП „Персина“, пред Посетителския център на Парка в град Белене. Официални гости на събитието бяха инж. Павли Богдански директор на РДГ Ловеч, зам. кмет на Община Белене - Малина Ешекова, инж. Антоний Антонов – Директор на ТП ДГС Свищов, инж. Атанас Попов – Директор на ДГС Никопол. Официално приветствие към всички гости на празника отправиха организаторите инж. Стела Божинова и инж. Павли Богдански с пожелания да „Подобрим гората“, каквото е и мотото на седмицата тази година.

Над 400 човека присъстваха на мероприятието и участваха в програмата. Китка от народни танци изнесе Фолклорен ансамбъл „Димум“ , към НЧ „Христо Ботев 1982“ гр. Белене. Демонстрация на техники за гасене на горски пожари осъществиха от Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението  – гр. Белене, което бе една от атракциите на събитието. Направиха се и интерактивни игри свързани с живота в гората и работата на лесовъда за популяризиране на лесовъдската професия, които бяха интерпретирани за малки и големи деца. „Празника в гората“ завърши с засаждането на дръвчета в градския парк на Община Белене и около Посетителския център на ПП „Персина“.

През изминалата „Седмица на гората“ на територията на ПП „Персина“ се извършиха поетапно всеки ден залесявания, които продължават до понеделник когато ще поставим финала на „Седмица на гората 2016“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.