1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. След Балчик, рибари протестираха и в Бургас

След Балчик, рибари протестираха и в Бургас

Снимка:

Протестът бе срещу действията на служителите в сектор "Рибарство" в ИАРА

Представители на морския риболовен сектор протестираха в Бургас срещу действията на служителите в сектор "Рибарство" в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Близо 60 рибари от районите на Варна, Балчик, Бяла, Бургас, Созопол се събраха пред сградата на Агенцията в морския град с настояване за среща с изпълнителния й директор, съобщават от БТА. Пред журналисти Николай Чернев заяви, че бил заплашен с побой и вързан от служител на ИАРА с връзки тип "свински опашки". След това бил накаран да тегли тежко желязо близо километър. Чернев разказа, че това се случило в района на Иракли, където събирал рапани.

Тази сутрин той и негови колеги заявиха, че ИАРА се е превърнала в частна фирма за репресии за печелене на пари. Това е и основната причина за протестните действия. Сред другите подбуди са арогантното поведение от страна на началника на сектор "Рибарство и контрол" Николай Иванов, неправоморно издадени актове, лошо управление в сектора, некомпетентност на отговорни управленски кадри в ИАРА, заявиха представители на рибарско сдружение "Черноморски изгрев".

Рибарят Георги Йорданов каза, че му е бил съставен акт от ИАРА, докато бил в морето в Созопол за улов на чернокоп. После по телефона получих предложение от служител на Агенцията, че ако разпиша акта, повече няма да ме закачат. Не го разписах и получих още четири след това, заяви Йорданов.

Ако има длъжностни лица от Агенцията, които са си превишили правата или са проявили некомпетентност, ще бъдат санкционирани. Това е категорично, каза в отговор на протестиращите рибари изпълнителният директор на ИАРА Валентин Вълков.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.