1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Специална пътуваща изложба, посветена на гората, гостува в шест български града

Специална пътуваща изложба, посветена на гората, гостува в шест български града

Изложбата е наречена „Подобри гората“

Специална пътуваща изложба, посветена на гората, гостува в шест български града.  Събитието е фокусирано върху екосистемните ползи от горските продукти. Днес и хората от Кюстендил получиха полезна информация за това как да опазим гората и как да използваме правилно добитата дървесина.

Изложбата е наречена „Подобри гората“, а целта е да запознае посетителите с красотата на горските територии у нас и как  даровете на природата могат да подобрят ежедневието ни. Пътуващата експозиция е под формата на киоск с аниматор.

Освен да разгледат паната, посетителите могат да седнат на специално обособен кът с пънчета. Естествените „табуретки“ пък помагат на децата да научат повече за различните дървесни видове и как  сами могат  да определят възрастта им.

Най-интересна за посетителите се оказа играта „дженга”. С дървени блокчета участниците в нея трябва да надграждат кула без тя да се срути. За спомен от тазгодишното отбелязване на Седмицата на гората,  подарък за хората на  Кюстендил остава тази пейка, изработена от дървесина.

Гледайте подробности в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Снежана Любенова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.