1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Спортният риболов в ПР „Сребърна” е разрешен

Спортният риболов в ПР „Сребърна” е разрешен

Риболовът може да се извършва в светлата част на денонощието

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Лилия Атанасова издаде заповед, с която от 1 юни 2013 година разрешава извършването на спортен риболов в резервата "Сребърна”. Участъците, които любителите-риболовци могат да използват са: от почивен дом „Сребърна” в землището на село Сребърна, в южна посока по протежение на 400 метра до местността „Канаричката” и брега на река Дунав в границите на резервата. Придвижването до тези места може става само по съществуващите пътища.

Право да ловят риба имат физически лица, които притежават заверен билет за любителски риболов, който се представя на контролните органи. Любителите следва да използват не повече от една въдица (пръчка) с монтирани до два броя куки (единични, двойни или тройни). Риболовът може да се извършва в светлата част на денонощието, като максимално допустимото количество на ден е до 3 килограма риба.

Контрол за спазване на заповедта ще осъществява охраната на ПР „Сребърна”. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно административно-наказателните разпоредби на Закона за защитените територии.

Екипът на РИОСВ-Русе пожелава наслука на любителите-риболовци и ги призовава да не замърсяват с отпадъци резервата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.