1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Спряха дейността на две сечища в Благоевградско

Спряха дейността на две сечища в Благоевградско

За двата обекта са издадени позволителни за сеч, съответно възобновителна и отгледна

Екип на Изпълнителна агенция по горите, съвместно със горски инспектори на Регионална дирекция по горите - София и в присъствието на служители на община Белица са извършили проверки на два обекта за добив на дървесина, в землището на гр. Белица, област Благоевград. 

За двата обекта са издадени позволителни за сеч, съответно възобновителна и отгледна. В хода на проверката е установено, че в единия обект извършеният добив е със завишена интензивност съобразно горското законодателство, както и че не отговаря на разрешената сеч. Проверяващите установили и наличие на незаконно отсечени дървета. 

nezakonna-sech

В другото сечище, в което е разрешено извеждането на отгледна сеч, добивът на дървесина е започнал, преди да влезе в законна сила издаденото позволително. Извършена е и сеч на немаркирани дървета в общ размер на 66 плътни куб. м. Голяма част от незаконната дървесина е установена на временния склад на насаждението.

За нарушенията служителите на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по горите - София са изготвили констативен протокол, с който са спрени дейностите по добив на дървесина и на двата обекта. Предстои да бъдат съставени актове за установените нарушения на виновните лица в законоустановените срокове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.