1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Спряна е сечта в обект за добив на дървесина в землището на село Сушина, община Върбица

Спряна е сечта в обект за добив на дървесина в землището на село Сушина, община Върбица

Досъдебно производство е повдигнато и за нарушение в землището на село Кочово, община Велики Преслав

Екип на Регионална дирекция по горите – Шумен преустанови дейността в обект за добив на дървесина в землището на село Сушина, община Върбица. Незаконната сеч е констатирана по време на обход на района. Предстои издаването на актове за установени нарушения по Закона за горите на отговорните лица. Преписката е изпратена до Прокуратурата. 

Досъдебно производство е повдигнато и за нарушение в землището на село Кочово, община Велики Преслав. При проверка на законно сечище, за което има издадено позволително, екип на Дирекцията установява незаконна сеч на площ от 5 дка в съседен подотдел. Отсечени са 256 дървета, чиято кубатура горските служители определят на 40 плътни куб. м. 

От началото на месец октомври от страна на РДГ-Шумен са извършени повече от 1700  проверки. Проверени са 72 сечища, 75 складове за съхранение и преработка на дървесина, 221 моторни превозни средства, 559 ловци и риболовци, 775 физически лица. Съставени са 8 акта за нарушения и 9 констативни протокола, с които са задържани 25 плътни куб. м трупи и 128 куб. м дърва.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.