1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Средно 3-ма от 10 ловци използват непозволени средства за лов в Благоевградско

Средно 3-ма от 10 ловци използват непозволени средства за лов в Благоевградско

7 акта са съставили експертите на РИОСВ през януари

7 акта за използване на непозволени уреди, средства и методи за лов във влажните зони съставиха експертите на РИОСВ – Благоевград през януари. 5 от нарушенията, сред които ползване на оловни сачми при лов във влажни зони и носене на автоматично оръжие с повече от 3 патрона, са установени на територията на община Гоце Делчев, а 2 в общините Благоевград и Сандански, предаде Дарик.

Средно 3-ма от 10 ловци използват непозволени средства и методи за лов. В сравнение с  миналата година обаче, експертите отчитат по-малък брой нарушители. Забраната за използване на оловни сачми при лов на дивеч във влажните зони и на разстояние до 200 м около тях е в сила от 1 юни 2008 г.  За нарушаването й от физически лица Законът за биологичното разнообразие предвижда глоба от 100 до 5 000лв.

РИОСВ предупреждава, че проверките във влажните зони по поречията на Струма и Места продължават. Крайната цел е да бъдат преустановени нарушенията и да се спазват забраните при лов около реки, езера и изкуствени водоеми, които за повечето ловци са непознати.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.