1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Стотици служители на шестте Държавни горски предприятия и горските и ловни стопанства се включиха активно в премахването на щетите от обилния снеговалеж

Стотици служители на шестте Държавни горски предприятия и горските и ловни стопанства се включиха активно в премахването на щетите от обилния снеговалеж

От днес техниката е по горските пътища превантивно и опесъчава

Стотици служители на шестте Държавни горски предприятия и горските и ловни стопанства оказаха съдействие и помощ за премахване на щетите в цялата страна в резултат от обилния снеговалеж.  В област Благоевград служителите на „Югозападно държавно предприятие“ се включиха в разчистването на пътища от паднали клони и дървета.  Изпратени бяха два екипа в помощ на общините Дупница и Бобов дол. От днес техниката е по горските пътища превантивно и опесъчава. В община Петрич при почистването на основните и спомагателни пътища е участвала дърводобивна фирма, партньор на общината и ТП „ДГС Петрич“.

Служители на „Южноцентрално държавно предприятие“ гр. Смолян участват в разчистването с бензиномоторни триони, моторни превозни средства и специализирана тежка техника, включително при снегопочистване на пътища.

На територията на  „Югоизточно държавно предприятие“ гр. Сливен служители се включиха в почистването на  пътища от паднали клони и дървета. В неделя са премахнати паднали дървета по пътя Сливен-Карандила, а днес в района на горна станция на лифта.

Във всички стопанства на територията на „Североизточно държавно предприятие“ гр. Шумен са създадени екипи, които от вчера отстраняват паднали дървета и клони по пътната мрежа, улиците в градовете и селата в областите Шумен, Варна, Търговище и Добрич. Към момента са разчистени 12 важни пътни отсечки и жп - линията Арковна-Партизани. На територията на област Шумен дежурните служители от ТП „ДГС Смядово“, ТП „ДГС Преслав“, ТП „ДГС Върбица“ и ТП „ДГС Шумен“ са разчиствали пътя към Ришки проход. В гр. Провадия служители на горското стопанството са изтеглили закъсали в преспите автомобили. Служители на ТП „ДГС Варна“ отново помагат на общинската власт. В област Добрич стопанствата имат готовност да изпратят дежурни групи при всеки сигнал. Служители на стопанствата продължават да работят и към момента.

В община Троян служители на „Северозападно държавно предприятие“ участват със собствена специализирана техника в почистването на много паднали и пречупени дървета.

Директорите на стопанства към „Северноцентрално държавно предприятие“ гр. Габрово са в пряка връзка с кметовете на населените места. Служители, горски работници и наличната техника са включени активно в почистването на паднали и счупени дървета, и освобождаване на междуселищните пътища по места.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.