Сянката на 1000-годишен благун събра любителите на Странджанската зеленика

Снимка:

Приветствие към присъстващите поднесе кметът на общината-домакин на фестивала Илиян Янчев

Стотици природолюбители преминаха по предложените от Дирекцията на Природен парк „Странджа“ маршрути в първия ден на 17-ия Фестивал на зелениката. Фотоапарати и телефони днес са пълни със снимки на цъфнала зеленика, прекрасни гледки от Странджа и тайнствени параклиси.

Dub
Зеленика

Дългоочакваният Фестивал на странджанската зеленика събра под сянката на близо 1000-годишният дъб благун в м. Тулпан край малкотърновското село Заберново стотици природолюбители и приятели на ПП „Странджа“ към Изпълнителната агенция по горите.

дъб

Приветствие към присъстващите поднесе пръв кметът на общината-домакин на фестивала Илиян Янчев. Самият фестивал, посветен на 100-годишнината от първите научни проучвания в Странджа откри директорът на Природния парк инж. Румяна Цвяткова.

 Festival

По традиция фестивалът започна с традиционните изпълнения на химна на Странджа „Ясен месец“ и безсмъртната като българската гора песен „Хубава си, моя горо“.

Festival1

Преди старта на туристическите маршрути духа на гостите повдигнаха с изпълненията си самодейците от гр. Малко Търново и на ансамбъл Царево.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.