1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Три институции се обединяват за засилване на контрола върху дейностите в горите

Три институции се обединяват за засилване на контрола върху дейностите в горите

На базата на споразуменията ИАГ ще предоставя на НАП данни кой работи в горските територии

Изпълнителна агенция по горите инициира сключване на споразумения с Националната агенция за приходите (НАП) и Главна инспекция по труда (ГИТ) за обмен на информация. Трите институции обединяват усилия с цел повишаване ефективността на контрола на обектите за добив на дървесина, борбата със сивата икономика, както и на дейностите, които дърводобивните фирми, собствениците на гори и частнопрактикуващите лесовъди извършват в горските територии.

На базата на споразуменията ИАГ ще предоставя на НАП данни кой работи в горските територии. Това ще позволи приходната агенция да осъществи, при необходимост, контрол за спазването на данъчното и осигурително законодателство.

Инспекторите по труда ще получават информация не само за  работодателите, които имат разрешение за сеч, но и къде те извършват дейност. Предвиждат се съвместни проверки на ИАГ и ГИТ за наличието на действащи трудови договори, както и спазване на здравословни и безопасни условия на труд при извършването на дейности в горските територии.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.