1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Учениците във Варна ще могат да наблюдават биоразнообразието в ПП „Златни пясъци” и на видеозаписи

Учениците във Варна ще могат да наблюдават биоразнообразието в ПП „Златни пясъци” и на видеозаписи

Най-атрактивните записи от видеонаблюдението ще са част от туристически продукт

Учениците във Варна ще могат да наблюдават биоразнообразието в ПП „Златни пясъци” и на видеозаписи, предоставени им от парковата дирекция. Това решиха на среща за увеличаването на информираността за биоразнообразието в ПП „Златни пясъци”. На срещата присъстваха представители на РДГ Варна, ДПП „Златни пясъци”, ДПП „Шуменско плато”, институции, училища, неправителствени организации, журналисти и бизнеса, занимаващ се с екология  и туризъм.

Събитието се организира в рамките на проект ”ВO_ПП “Златни пясъци” - Опазване, поддържане и възстановяване на биоразнообразието в природен парк ”Златни пясъци”, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013г”.

Представени бяха дейностите от проекта и изпълнението им, резултатите от  проучванията заложени в него и ползите от изградената видеосистема за наблюдение на биоразнообразието и туристическия поток  в парка. Най-атрактивните записи от видеонаблюдението ще са част от туристически продукт, който ще бъде представен на туристическите борси и учебните заведения във Варна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.