1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Успешен Проект за подпомагане на горския сектор осъществи Изпълнителната агенция по горите

Успешен Проект за подпомагане на горския сектор осъществи Изпълнителната агенция по горите

Снимка:

Оползотворен е безвъзмезден ресурс от Фонда за институционално развитие на Световната банка

Заключителен семинар по Проекта в подкрепа на институционалната реформа в горския сектор, финансиран безвъзмездно от Фонда за институционално развитие на Световната банка и изпълняван от Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и по-конкретно от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) се проведе днес в земеделскота ведомство.

В семинара участваха представители на МЗХ, ИАГ и регионалните дирекции към нея, Държавните горски предприятия, браншови и неправителствени организации, горски предприемачи, профсъюзни организации, учени и други заинтересовани страни и институции от горския сектор.

В рамките на семинара бяха представени резултатите и извършените дейности по Проекта, който е на стойност 430 хил. щ. д. и се реализира в периода октомври 2010 – октомври 2012 г. Проектът на Световната банка в подкрепа на институционалната реформа в горския сектор (IDF № TF-096228) предоставя конкретна техническа подкрепа на Изпълнителната агенция по горите към Министерство на земеделието и храните с цел да завърши провеждащата се институционална реорганизация, да обучи основния персонал за подобряване на управлението на горите в страната и да подобри предоставянето на услуги. Той включва: разработване на обща визия и методи за повишаване на осведомеността; техническа подкрепа за процеса на институционална реформа, изграждане на капацитет и обучение.

Стартирането на Проекта е свързано с предоставяне на техническа помощ на ИАГ за успешното провеждане на институционална реорганизация и обучение за подобряване управлението на горите.

„Проектът в подкрепа на институционалната реформа се реализира успешно и подпомогна осигуряването на устойчиво и конкурентоспособно развитие на горския сектор в съответствие с принципите за многофункционално стопанисване на горите“, заяви инж. Красимир Каменов, заместник-изпълнителен директор на ИАГ и ръководител на Проекта.

 „Проектът е доказателство за успешното сътрудничество със Световната банка с цел ефективо управление и стопанисване на горския сектор в България. Ние сме изключително признателни за финансовата подкрепа в този важен за сектора период. Осъществяването на институционалната реформа е продължителен процес, който изисква усилията и отдадеността на всички заинтересовани страни и ние вярваме, че с този Проект беше даден силен старт за успешното реализиране на тази реформа“, отбеляза инж. Каменов.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.