1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В Алфатарско е задържана браконирска група с девет кучета

В Алфатарско е задържана браконирска група с девет кучета

Групата е от дуловското село Черник и от дълго време е наблюдавана

Бракониерска група с девет кучета е задържана в Алфатарско. Това съобщи за радио „Фокус” инж. Иван Гройчев, директор на Държавно ловно стопанство (ДЛС) „Каракуз”- Дулово. Около 3:00 часа през нощта полицаи от район Алфатар заедно с горски служители на Държавно ловно стопанство „Каракуз” заловили групата бракониери в ловния район на дружинка село Цар Асен, които са преследвали диви прасета в ниви с царевица и слънчоглед.

Групата е от дуловското село Черник и от дълго време е наблюдавана, обясни инж. Гройчев. По думите му, това е една от последните бракониерски групи в района. „Може да се каже, че наличните бракониерски групи на територията на „Каракуз” вече са заловени, с новозадържаните, говоря за общо четири през последните няколко години” заяви инж. Гройчев.

Бракониерските групи са специализирани в лова на диви свине, използват кучета за задържане на дивеча, а с шишове и копия доубиват животните. По първоначални сведения групата е от трима души, като има и избягало лице, извършват се действия по неговото установяване. Задържан е автомобил с товарно ремарке, с което бракониерите са превозвали кучетата. На лицата ще бъдат снети обяснения и съставени актове по Закона за лова. Инж. Гройчев за пореден път отбеляза, че се проявява нулева толерантност към бракониерите в региона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.