1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В България рибата не се храни с ГМО фуражи

В България рибата не се храни с ГМО фуражи

Това заяви Драгомир Господинов, който е изпълнителен директор на ИАРА

"През последните два дни са извършени повече от 340 проверки в страната на водоеми, пазари и магазини за продажба на риба. Всичко това е във връзка с днешния Никулден". Това заяви пред TV7 Драгомир Господинов, който е изпълнителен директор на ИАРА. Иззетата риба от бракониери и нерегламентирана продажба е над 1 тон. Инспекторите на ИАРА са съставили 24 акта за извършване на незаконен стопански риболов, за нерегламентирана продажба и транспорт на риба, продължи той.

Драгомир Господинов гарантира, че рибата която ще консумираме днес ще е българска. Той се похвали, че България дори изнася риба на чуждите пазари. "Чрез оперативните програми успяхме да развием аквакултурата в България и това доведе до голяма конкуренция. Именно за това цените на шарана са толкова поносими на днешния празник", похвали се Господинов.

"От агенцията следим изкъсо с какво се храни рибата в развъдниците. Мога да гарантирам, че няма хранене с ГМО фуражи. За последната година сме извършили над 30 000 проверки и сме глобили 15 обекта, допълни Господинов. Нощният риболов никога не е бил разрешен, за да го връщаме. Въпреки това мислим за решението и на този проблем. Има идея от догодина да има по три водни обекта в Северна и Южна България, където нощния риболов да бъде регламентиран", завърши той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.