1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В Благоевградско е реализиран само един проект по ОП „Рибарство”

В Благоевградско е реализиран само един проект по ОП „Рибарство”

Снимка:

Документите, които трябва да се предоставят са много на брой, специфични са и отнема време тяхното събиране

Само един проект е реализиран в сектор „Рибарство” на територията на област Благоевград със средства от ЕС от началото на функциониране на програмата. Това каза за радио “Фокус” началникът на „Рибарство и аквакултури” в Благоевград Емил Филипов. Той посочи, че по проекта е изградено пастървово стопанство. Въпреки това, в агенцията идват доста хора да търсят информация за възможностите за финансиране и има интерес към мярката.

„Очакваме в скоро време да започнат да се подават документи. Има сериозен интерес в Разлог да се изгради голямо стопанство. Собствениците се приготвят и в най-скоро време ще кандидатстват за отпускане на средства”, каза Филипов.

Според него, причината да има толкова малко реализирани проекти е документалната обработка – документите, които трябва да се предоставят са много на брой, специфични са и отнема време тяхното събиране.

Най-често проектите, с които се кандидатства за финансиране, са свързани с изграждането на рибовъдни стопанства или с модернизирането на вече съществуващи такива. Филипов посъветва всички, които имат интерес към програмата, да посетят ИАРА-Благоевград, за да получат пълна информация за начините за кандидатстване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.