1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В новото издание на АГРОФОРУМ: ако имате собствени гори, как да инвестирате в тях?

В новото издание на АГРОФОРУМ: ако имате собствени гори, как да инвестирате в тях?

И още: с какви машини трябва да обеззаразите зърното преди старта на новата сеитбена кампания

След като в поредица предавания подробно ви запознавахме с различни актуални мерки от ПРСР, тази седмица дойде ред и на горския сектор. Ако сте собственици на гори, можете да получите подкрепа по мярка 122, за да подобрите икономическата им стойност. Защо си заслужава да инвестирате в собствените си гори, ще ни разкаже Станислав банчев, държавен експерт в Дирекция „Развитие на селските райони”, МЗХ.

От предаването тази седмица ще научите какви са новите моменти в две други мерки от програмата – 213 и 214. Те бяха обсъдени на годишна среща на Българска асоциация Биопродукти в Долни Дъбник. И още: ще ви разкажем какви са надеждите на биопроизводителите по повод предстоящия празник на биологичното земеделие в София.

Ако не сте имали възможност да присъствате на откритите полски дни, които семенарските компании заедно със земеделски производители организират, сега може да наваксате пропуснатото. Гледайте АГРОФОРУМ, за да ви покажем как се представя френска селекция при житните култури няколко седмици преди да започне прибирането на реколтата.

А жътвата сега е основна задача на земеделските стопани. Това е и моментът на истината – сега проличава кой как се е погрижил за посевите си. Който ги е опазил от плевели, болести и неприятели, сега се радва на високи добиви. Затова и с още един репортаж ще ви върнем отново няколко седмици преди да започне прибирането на пшеницата и рапицата. Ще разберете защо някои фермери ще се радват на добра печалба от своите култури.

А след прибирането на есенниците логично идва и моментът на новата сеитба. Не се успокоявайте, че е далеч – добре е да помислите за нея още от сега! Както знаете, един от най-важните моменти в нея е обеззаразяването на семената. А това може да стане качествено, бързо и безпроблемно, ако използвате надеждни машини, както и сигурни препарати. Кои са те – ще видите само в АГРОФОРУМ тази седмица.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.