1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В община Полски Тръмбеш е хванат бракониер със 116 кг риба

В община Полски Тръмбеш е хванат бракониер със 116 кг риба

Снимка:

Общо 2 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовирите “Жребчево” и “Студен кладенец”

Общо 2 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовирите “Жребчево” и “Студен кладенец” от инспектори на ИАРА Стара Загора и Кърджали. В община Полски Тръмбеш е хванат бракониер със 116 кг риба.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново съвместно със служители на РУ “Полиция” Полски Тръмбеш са хванали бракониер с 116 кг риба. Нарушителят е хванат на старото речно корито на река Янтра в землището на с. Петко Каравелово след като контролните органи спират за проверка автомобил “Лада 5”.  Установява се, че в автомобила се превозва над 100 кг риба, като част от нея – щука в момента е забранена за улов, 600 метра мрежи и надуваема лодка. На нарушителя с инициали Р. С. от Русенско, но живеещо в региона са съставени 5 акт по Закона за рибарството и аквакултурите, за улов на риба без разрешително за стопански риболов, за риболов по време на забрана, за улов на маломерна риба, за превоз на риба с нелицензиран транспорт и за превоз на риба по време на забрана. От бракониера са иззети 600 метра мрежи, надуваема лодка, автомобил марка “Лада 5” с великотърновска регистрация и 116 кг риба от вида щука и каракуда. В последствие рибата е дарена на Дом за стари хора в гр. Велико Търново.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили планирана проверка на язовир “Жребчево”. В местността „Дарданелите”, контролните органи са открили и извадили от водоема 27 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 2500 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 184 кг риба /80 кг каракуда, 100 кг платика и 4 кг бяла риба/ е върната обратно в язовира.

Инспектори на ИАРА Кърджали са извършили проверка по вода на язовир “Студен кладенец”. До местностите на на с. Тополчане, с. Островица и с. Лисиците, са намерени и извадени от водата 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 400 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в мрежите риба – 10 бр. шаран, е пусната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.