1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В подготовката за новия програмен период по Програмата за морско дело и рибарство има сериозно изоставане

В подготовката за новия програмен период по Програмата за морско дело и рибарство има сериозно изоставане

Това констатира зам.-министър д-р инж. Валентина Маринова след направен анализ

Има сериозно изоставане в подготовката за новия програмен период по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Това констатира зам.-министър д-р инж. Валентина Маринова след направен анализ на настоящата ситуация в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури от ръководството на Министерство на земеделието и храните, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Според д-р Маринова това ще доведе до сериозни проблеми, както за финализирането на Споразумението за партньорство, така и за ненавременното одобрение на новата програма от страна на Европейската комисия. Зам.-министърът на земеделието и храните съобщи, че досега комуникацията с ЕК е била затруднената и заради това има несертифициране на средства през последните шест месеца, които са в рамките на 9 524 868,90 евро.

От направения анализ става ясно, че нежеланието от страна на настоящото ръководство на агенцията да се вслуша в проблемите на шестте одобрени Местни инициативни групи по развитие, както и в усвояването на управляваните от тяхна страна финансови средства, които са в размер на 21 184 955 евро.

„За новия програмен период се залагат големи надежди по отношение на териториалния подход, което предполага необходимостта от полагане на по-големи усилия в посока обучение и съвместна работа с шестте одобрени Местни инициативни групи”, поясни д-р Маринова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.