1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Върнаха на работа уволнения за злоупотреби инспектор от ИАРА

Върнаха на работа уволнения за злоупотреби инспектор от ИАРА

Според съда обвиняемия се разследва за период, в който не е бил служител на Агенцията

Софийският апелативен съд върна на работа инспектора в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Златин Георгиев. Заедно с бившия директор на Агенцията Янчо Янев, той е обвиняем за злоупотреба с евросредства. Софийският градски съд отстрани Георгиев миналата седмица с аругмента, че на работа може да повлияе на още неразпитани свидетели, съобщава БНР.

Според апелативните съдии Мария Митева, Татяна Грозданова и Алексей Трифонов обвиняемия се разследва за период, в който не е бил служител на Агенцията, а йерархичното му ниво е такова, че няма как да оказва натиск над свидетели.

Тримата обвиняеми Златин Георгиев, уволненият Янчо Янев и Петър Генов от сдружение "Морски звуци" бяха обвинени, че са получили субсидии от Европейския съюз на базата на данни с невярно съдържание, заявени от търговски дружества. С помощта на неверните сведения и със знанието на изпълнителния директор са били изплатени парични средства в размер на 60 000 лева по проект за улов на калкан. В последствие за съучастие в схемата за неправомерно получава на евросредства обвинение получи и Бонка Тодорова, тъща на Златин Георгиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.