Върнаха на работа уволнения за злоупотреби инспектор от ИАРА

Според съда обвиняемия се разследва за период, в който не е бил служител на Агенцията

Софийският апелативен съд върна на работа инспектора в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Златин Георгиев. Заедно с бившия директор на Агенцията Янчо Янев, той е обвиняем за злоупотреба с евросредства. Софийският градски съд отстрани Георгиев миналата седмица с аругмента, че на работа може да повлияе на още неразпитани свидетели, съобщава БНР.

Според апелативните съдии Мария Митева, Татяна Грозданова и Алексей Трифонов обвиняемия се разследва за период, в който не е бил служител на Агенцията, а йерархичното му ниво е такова, че няма как да оказва натиск над свидетели.

Тримата обвиняеми Златин Георгиев, уволненият Янчо Янев и Петър Генов от сдружение "Морски звуци" бяха обвинени, че са получили субсидии от Европейския съюз на базата на данни с невярно съдържание, заявени от търговски дружества. С помощта на неверните сведения и със знанието на изпълнителния директор са били изплатени парични средства в размер на 60 000 лева по проект за улов на калкан. В последствие за съучастие в схемата за неправомерно получава на евросредства обвинение получи и Бонка Тодорова, тъща на Златин Георгиев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.