1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Във Враца разбиха канал за продажба на незаконна дървесина

Във Враца разбиха канал за продажба на незаконна дървесина

По случая се води следствие

Горски инспектори от отдел „Опазване, превенция и контрол на горските територии“ в Изпълнителна агенция по горите, получават сигнал на 11 юли, че в района на град Враца се извършва продажба на дърва за огрев, без да се издават необходимите документи, доказващи законния им произход.

След проведено издирване инспекторите установяват, че две лица с инициали Н. А. и А. И. добиват незаконно дървесина от горски територии частна и общинска собственост в местността „Дъбника“ край гр. Враца. Късно вечерта горските инспектори спират за проверка камион с врачанска регистрация, натоварен с 10 пространствени кубични метра дърва за огрев. При поискване на документите, шофьорът подкарва камиона и успява да избяга, а инспекторите задържат другия нарушител. В него е намерена общинска марка на община Враца за маркиране на дървесина, добита извън горските територии, която лицето няма право да притежава.

След подаден сигнал в полицията, камионът е открит в дома на собственика, който е задържан, заедно със съучастника си и още 4 лица. Незаконната дървесина е липсвала. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Общинската горска марка, с която е била маркирана дървесината, е конфискувана.  По случая се води следствие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.