1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Възстановяват 174 декара горски фонд във Велинградско със средства по ПРСР

Възстановяват 174 декара горски фонд във Велинградско със средства по ПРСР

Проектът трябва да приключи в рамките на две години

Държавно горско стопанство (ДГС) „Алабак” ще започне възстановяването на 174 декара горски фонд със средства по Програмата за развитие на селските райони. Това каза за радио „Фокус” зам.-директорът на стопанството инж. Младен Палов.

Днес ще се проведе процедура по Закона за обществените поръчки – открит конкурс, за избор на изпълнител на дейностите по спечеления проект. Те обхващат почистване на площи за залесяване, подготовка на почвата за залесяване, подготовка закупуване, транспорт и временно съхранение на посадъчен материал, както и самото залесяване. Съгласно изискванията по договора, който имаме с Разплащателната агенция към Държавен фонд „Земеделие”, ние само ще контролираме изпълнението, уточни инж. Палов.

Проектът трябва да приключи в рамките на две години, но по нашите предвиждания това ще стане до края на 2012 година, тъй като дейностите са сезонни. След това ще подадем документи, за да получим средствата, каза още зам.-директорът на горското стопанство. Общата стойност на обществената поръчка е 64 350 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.