1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. WWF ще представи международния стандарт за устойчиво управление на гори FSC

WWF ще представи международния стандарт за устойчиво управление на гори FSC

Последният петък на септември традиционно се чества като “Ден на FSC – FSC Friday”

Международният стандарт за устойчиво управление на гори FSC ще бъде представен по време на Деня на отворените врати, организиран от световната природозащитна организация WWF. Посетителите ще могат да видят български сертифицирани продукти и да разберат кои български собственици на гори, дървопреработватели и производители работят по стандарта FSC.

Логото на FSC показва, че продуктът произхожда от добре управлявани гори. Затова то е изключително популярно и търсено сред потребителите, особено в Западна Европа.  „Така потребителите подпомагат и насърчават повече производители да търсят материал от сертифицирани горски стопани. По-сигурният и разрастващ се пазар на продукти с логото на FSC е пряк стимул за горските стопани да прилагат международно утвърдените стандарти за добро управление на гори”, казва Живко Богданов, координатор на програма „Гори” за България във WWF.

Последният петък на септември традиционно се чества като “Ден на FSC – FSC Friday”. Тази година събитието е обвързано и с отбелязването на международната година на горите.

Събитието ще се състои в петък, 30 септември, от 10 до 16 ч. в офиса на WWF в София на ул. „Иван Вазов” 38, ет. 2, ап. 3-4.

 

Етикети WWF, FSC, гори, управление
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.