1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. За периода от 11 до 17 октомври 2021 г. от служителите в регионалните дирекции по горите са извършени общо 4 930 проверки

За периода от 11 до 17 октомври 2021 г. от служителите в регионалните дирекции по горите са извършени общо 4 930 проверки

Въз основа на извършените проверки са съставени общо 76 констативни протокола и 115 акта за установени административни нарушения по Закона за горите

БЮЛЕТИН ЗА ДЕЙНОСТИТЕ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЕГИОНАЛНИТЕ ДИРЕКЦИИ ПО ГОРИТЕ, МОБИЛНИТЕ ЕКИПИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ В ДИРЕКЦИЯ "КОНТРОЛ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ И ЛОВНО СТОПАНСТВО" НА ИАГ, ПРИРОДНИТЕ ПАРКОВЕ, ЛЕСОЗАЩИТНИТЕ И СЕМЕКОНТРОЛНИ СТАНЦИИ ЗА ПЕРИОДА 11 - 17 ОКТОМВРИ 2021 Г.

За периода от 11 до 17 октомври 2021 г. от служителите в регионалните дирекции по горите са извършени общо 4 930 проверки. 

Проверени са 592 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 306 обекта за ползване на дървесина от горските територии (сечища и временни складове), 1364 превозни средства, транспортиращи дървесина, 1527 ловци, 96 риболовци и 1045 физически лица. 

Въз основа на извършените проверки са съставени общо 76 констативни протокола и 115 акта за установени административни нарушения по Закона за горите. 

Задържани са 4.89 куб. м. фасонирана дървесина, 25,7 куб. м. обла строителна дървесина, 69,9 пр. куб. м. дърва за огрев, 7 бр. моторни превозни средства, един моторен трион и др.

През отчетния седмичен период работиха три мобилни екипа служители в дирекция „Контрол по опазване на горските територии и ловно стопанство “ на ИАГ. Проверки по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча са извършени в района на дейност на регионални дирекции по горите - Берковица, Велико Търново, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Сливен и София. Проверени са горски територии в обхвата на Северозападно държавно предприятие гр. Враца – ТП „Държавно горско стопанство Берковица“, ТП „Държавно горско стопанство Враца“, ТП „Държавно горско стопанство Ловеч“ и ТП „Държавно горско стопанство Троян“, на Северноцентрално държавно предприятие гр. Габрово – ТП „Държавно горско стопанство Габрово“ и ТП „Държавно горско стопанство Севлиево“, на Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград – ТП „Държавно горско стопанство Брезник“, ТП „Държавно горско стопанство Земен“ и ТП „Държавно горско стопанство Самоков“, на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян – ТП „Държавно горско стопанство Алабак“ и ТП „Държавно горско стопанство Пазарджик“, на Югоизточно държавно предприятие гр. Сливен – ТП „Държавно горско стопанство Елхово“ и ТП „Държавно горско стопанство Сливен“.  

Извършени са общо 105 проверки, в това число на 5 обекта за добив на дървесина, 13 обекта по чл. 206 от Закона за горите, 32 превозни средства, 3 екипа горски инспектори, 40 ловци и 12 физически лица. Съставени са 1 акт по Закона за горите и 11 констативни протокола, с предписание за допълнителни проверки и съставяне на актове от РДГ Велико Търново, РДГ Ловеч, РДГ Пазарджик и РДГ Сливен. Задържани са едно моторно превозно средство и 35 пр. куб. м. дърва за огрев.

През изтеклата седмица служителите на Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“ проведоха мероприятие с детските градини в гр. Кочериново на тема „Защо спят зимен сън животните“. Продължи мониторинга на едрите бозайници на територията на парка.

Продължи и дейността по мониторинга на птиците в Природен парк „Сините камъни“. Служителите от Дирекцията на парка извършиха през отчетния период подготовка за онлайн ученическо състезание „На "Сините камъни“.

Служителите от Дирекцията на Природен парк „Златни пясъци“ извърши обход по „Червен маршрут“ във връзка с организацията на Седмо издание на Зелен маратон 2021, провеждан от Велоклуб „Устрем“, който включва дисциплините горско бягане, колоездене и дуатлон. Извършена беше и организация по провеждане на „Зелен ден  на Уникредит Булбанк“, включващ поддръжка на прилежаща инфраструктура и почистване от битови отпадъци.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.