1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. За последните 4 години на територията на ЛРД - Троян са отсреляни общо 4531 бр. диви свине

За последните 4 години на територията на ЛРД - Троян са отсреляни общо 4531 бр. диви свине

Сдружението е на първо място по стопанисване и ползване на дива свиня в системата на НСЛРБ

За последните 4 години на територията на Ловно-рибарско дружество - Троян са отсреляни общо 4531 бр. диви свине, през последните 3 години сдружението е на първо място по стопанисване и ползване на дива свиня в системата на Националното сдружение на ловците и риболовците в България, а за 2012 г. - на второ място след ЛРД - Ловеч. Това стана ясно от отчета на ловното дружество за периода 2009/2012 г. пред общо събрание, представен от председателя Минко Акимов.

През периода усилията на ловджиите от общините Троян и Априлци бяха насочени преди всичко към успешно изпълнение на ловно-стопанските и рибно-стопанските задачи, свързани с опазването и стопанисването на дивечовите и рибни запаси в планинския регион, се отчита в доклада.

Минко Акимов, който е и член на УС на НСЛРБ, отчете със задоволство успешен мандат за сдружението, укрепване на единството и финансовото състояние на дружините и организацията, правилното стопанисване и опазване на дивеча и рибата и челните места по стопанисване и ползване на дива свиня, пише sever.bg.

Изказана беше и благодарност за доброто сътрудничество с ДГС - Троян, Борима, Черни осъм и ДЛС "Русалка”- гр. Априлци. Важни дейности са подхранване на дивеча с фуражи, осигуряване на сол, засяване на дивечови ниви, охрана и осигуряване на спокойствие през размножителния период.

Дружините от Велчово, Гумощник, Черни Осъм, Априлци и Острец си построиха и съвременни чакала, които се ползват за наблюдения на дивеча и подборен отсрел. През годините ръководството на ЛРД - Троян е обръщало особени внимание на любителския риболов. Именно затова ежегодно се зарибяват с пъстърви балканки реките Видима, Черни Осъм, Бели Осъм, Топля и водоеми в общините Троян и Априлци. С решение на ОбС-Троян, сдружението стопанисва яз. "Ледевото" в землището на с. Врабево, също и язовир на територията на община Априлци.

През 2013 година на 15 юни край Плевен ще се честват 115 години от основаването на НСЛРБ, където подобаващо участие ще вземат и ловците и риболовците от Сдружение ЛРД - Троян.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.