1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Задържаха нарушители при съвместна акция на горски служители на РДГ - Бургас, ЮИДП – Сливен и ДГС Карнобат

Задържаха нарушители при съвместна акция на горски служители на РДГ - Бургас, ЮИДП – Сливен и ДГС Карнобат

Снимка:

Проверяващите са задържали три каруци натоварени с незаконна дървесина

Задържаха двама нарушители при съвместна акция на горски служители на Регионална дирекция по горите - Бургас, служители на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Държавно горско стопанство Карнобат и служители на Жандармерията. Проверката е извършена след 20 часа през вчерашния ден в местността Кулата, землището на с. Крумово градище, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство - Карнобат. 

Проверяващите са задържали три каруци натоварени с незаконна дървесина, без издаден превозен билет и контролна горска марка, три  коня, две брадви и един бензиномоторен трион.

ИАГ

За нарушението са съставени констативни протоколи и два акта за нарушение по Закона за горите. Извършителите са били шестима, като четирима от тях са успели да избягат. 

Припомняме, че в началото на седмицата двама нарушители на Закона за горите бяха заловени в момент на извършване на сеч на немаркирани дървета при проверка от служители на Регионална дирекция по горите - Бургас. Нарушението е установено в землището на с. Равна гора, общ. Созопол, в териториалния обхват на ДЛС Ропотамо. Проверяващите установили незаконна сеч на 21 броя дървета от дъб и цер. 

Задържани са кон, каруца и бензиномоторен трион, както и незаконно добита дървесина. Съставен е констативен протокол.

Проверките на територията на Регионална дирекция по горите – Бургас продължават. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.