1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Задържаха системни нарушители с 12 каруци незаконна дървесина

Задържаха системни нарушители с 12 каруци незаконна дървесина

Акцията на горските служители изненадала нарушителите в момент на извършване на незаконна сеч и транспортиране на дървесина

Екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионални дирекции по горите - София и Берковица задържаха група нарушители по време на мащабна акция на територията на област Ловеч и област Плевен. 

Проверката е извършена в рамките на вчерашния ден в землищата на гр. Луковит, селата Торос, Дерманци, Дъбен, Писарево и Искър.

Акцията на горските служители изненадала нарушителите в момент на извършване на незаконна сеч и транспортиране на дървесина. Проверяващите са съставили 16 акта за нарушения на Закона за горите. Задържани са четири бензиномоторни триона, дванадесет каруци и 22 пр. куб. м дърва за огрев - дъб и цер. Самоличността на нарушителите е установена със съдействието на полицията.

За успешното протичане на акцията е потърсено съдействието на Държавно горско стопанство - Плевен, кмета на с. Писарово и Държавно горско стопанство - Лесидрен. 

В хода на проверката са инспектирани и 10 обекта за  съхранение и преработка на дървесина на територията  на общините Мездра и Червен бряг. В три от тях са разкрити нарушения като собствениците са санкционирани по Закона за горите.

Проверени са осем броя товарни автомобили транспортиращи дървесина, като не са установени нарушения.

Мобилизирани са всички усилия на екипите на  Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите за извършване на интензивни проверки за нерегламентирани дейности в горските територии с висока концентрация на нарушения в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.