1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Залесяват парк "Нора Пизанти" във Видин

Залесяват парк "Нора Пизанти" във Видин

Засадени са 58 тополи и 25 акации

Един от най-засегнатите от изсичане на дървета видински паркове „Нора Пизанти" беше залесен по инициатива на  МГЕРБ-област в Седмицата на гората. Под патронажа на народните представители от ПП ГЕРБ V МИР Видин Любомила Станиславова и Владимир Тошев бяха засадени 58 тополи и 25 акации. Народните избранници засадиха първите дръвчета информира dariknews.bg.

Председателят на видинските храмове „Св. Димитър" и Св. Николай" и игумен на Бдински манастир „Св. Успение Богородично" архимандрит Поликарп благослови начинанието и благодари на народните представители и младежката структура на ГЕРБ-Видин за инициативата. „Пожелавам ви да имате все така прекрасни инициативи и да спомагате за раззеленяването и разкрасяването на Видин и България" - заяви Негово Високопреподобие, който също засади дръвче.  „Тази година мотото на Седмицата на гората е „Гората утре - наша грижа днес". С днешната инициатива доказахме, че не само се грижим за възстановяването на горския фонд, но и полагаме началото на кампания за цялостното възстановяване на зеленото богатство в този красив видински парк" - заявиха Любомила Станиславова и Владимир Тошев. Народните представители посочиха още, че вярват че гражданите и представителите на бизнеса също ще оказват занапред подкрепа за възстановяването на зеленото богатство в дунавския град.

„МГЕРБ-област Видин и в бъдеще ще инициира осъществяването на общественополезни каузи, като днешната" - подчерта народният представител и председател на младежката структура на ГЕРБ-Видин Любомила Станиславова. „Ние сме млади и активни и искаме нашите инициативи наистина да са от полза за всички граждани. МГЕРБ-област Видин ще продължи да подкрепя подобни важни начинания и е отворен за мнения и предложения на граждани и организации за реализирането на градивни инициативи" - посочи народният представител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.