1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловен е бракониер с близо 400 килограма риба край язовир “Тича”

Заловен е бракониер с близо 400 килограма риба край язовир “Тича”

Рибата ще бъде дарена на домове за деца и възрастни хора в областта

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен съвместно със служители на РУ “Полиция” Велики Преслав са заловили бракониер с 399 кг риба край язовир “Тича”. От дни инспектори на ИАРА Шумен са наблюдавали нарушител на язовира, като са изчаквали удобен момент за неговото залавяне.

В ранните часове на деня при проверка на язовир “Тича”, инспектори от ИАРА Шумен са забелязали бракониерът, който изважда риба от заложени в язовира мрежи и започва нейното товарене в лекия си автомобил. Инспекторите на ИАРА веднага са сигнализирали на служители от РУ “Полиция” Велики Преслав за съдействие. Инспекторите са започнали преследване на бракониера, който е пресрещнат и спрян край язовира от органите на реда.

В лекия автомобил, VW Golf 2 с шуменска регистрация № Н4085АТ, инспекторите на ИАРА и полицаите откриват голямо количество риба и бракониерски мрежи.  Рибата възлиза на 399 кг /230 кг каракуда, 110 кг сулка, 45 кг платика, 11 кг костур и 3 кг шаран/, а бракониерските мрежи са близо 1 км. Мрежите са конфискувани, а рибата ще бъде дарена в рамките на деня на домове за деца и възрастни хора в областта.

32-годишният бракониер с инициали Р.К. от Велики Преслав е задържан от органите на реда и срещу него е образувано досъдебно производство. На нарушителя ще бъдат съставени актове за незаконен риболов и за нерегламентиран превоз на риба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.